Tuesday, March 23, 2010

Plicul

-Nu ma intereseaza ce fac restul !!! urla Dimitri nervos.
Statea incordat, picior peste picior in stilul acela specific barbatilor de peste 50 de ani - varsta pe care, cu siguranta o avea - tragand din tigara si strangand in mana un pahar gol.
-Dar domnule Bogdanovici va implor, macar copii mei...
-Nimic !
Rugamintile tanarului Stepan erau zadarnice. Constatase de curand ca se afla intr-o situatie foarte proasta, atat financiar cat si social. Domnul Dimitri Bogdanovici avea sa-i distruga viata.
-Nu exista nicio modalitate prin care sa ma pot revansa ? Stepan continua sa se roage cu lacrimi in ochi.
-Esti o taratura ! Cu ce sa te revansezi tu fata de mine vierme !? Ce ai putea tu sa faci pentru mine ? Tu nu ai putere nici macar sa vorbesti cu oameni de rangul meu. Esti un nimic! ar trebui sa te ucid acum pe loc...
Sudoarea curgea in siroaie pe frutea cheala a lui Stepan. Mana i se inclesta spasmodic, in ritmul ceasului de pe perete. Pentru o fractiune de secunda timpul se opri si tanarul observa ca Dimitri Bogdanovici are un balcon in spatele ferestrei biroului.
- Tu auzi ce iti spun ? De ce ai amutit asa ? Spune !
Chipul lui Dimitri incepu sa se schimonoseasca de furie. Cel putin asa il vedea Stepan. Il vedea ca pe un monstru acum. Un monstru imens cu tentacule ce ii amenintau atat viata cat si familia. Pentru o secunda se gandi la plicul cu bani din buzunarul drept. Da, asta era ! Asta era scaparea, rezolvarea tuturor problemelor.
-Spune nenorocitule ! Ce ai de gand sa faci ?
-Ce am de gand ?
Stepan baga mana in buzunarul drept si ii intinse plicul domnului Bogdanovici. Gestul nu-l bucura pe acesta, ci dimpotriva, ii intipari o expresie de teama cumplita ce ii ramase asa pe chipul neclintit. Ignorand expresia schimonosita de groaza de pe fata batranului, Stepan Kiril Grubinski sparse geamul balconului cu un scaun si iesi afara, coborand tacticos spre strada cu ajutorul crengilor unui copac. In birou, Dimitri Bogdanovici sedea pe scaun cu o proaspata pata de sange pe camasa, o expresie ingrozitoare pe chip si o gaura de 45 de milimetri in gat. Jos in strada, Stepan se indrepta spre casa, avand in buzunarul stang un plic cu cincizeci de mii de ruble si o gramada de noi probleme.

0 comments:

Post a Comment